Početna / Vijesti / BiH / Srebrenica: Javni Poziv

Srebrenica: Javni Poziv

Javni poziv za dodjelu retroaktivnih naknada za podršku privrednim subjektima za stvaranje novih radnih mjesta u prerađivačkoj industriji ili polјoprivredi1. Predmet

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih finansijskih sredstava od strane opštine Srebrenica i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a), za privredne subjekte (firme) koji su registrovane ili djeluju na teritoriji opštine Srebrenica, u svrhu podrške stvaranju radnih mjesta i inkluzivnim politikama zapošlјavanja.

2. Namjena

Podsticajna sredstva se dodjelјuju privrednim subjektima iz prerađivačke industrije koji su registrovani ili vrše svoje proizvodne ili prerađivačke djelatnosti na teritoriji opštine Srebrenica, a koji su u periodu između 31. augusta 2016. i 31. augusta 2017. zapošlјavanjem povećali broj radnih mjesta u opštini Srebrenica. Sredstva se dodjelјuju za već realizirano zapošlјavanje u definiranom referentnom periodu u obliku retroaktivne naknade za stvorena nova radna mjesta. Cilј ovih naknada  je podrška poslodavaca koji su već pokazali kapacitet za proširenje djelatnosti, ulaganje u mladu radnu snagu, i inkluzivno zapošlјavanje.

Tekst javnog poziva možete preuzeti OVDJE.
Prijavni obrazac za javni poziv možete preuzeti OVDJE.
izvor:srebrenica.gov.baO admin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.